How It’s Made: paper models

discovery channel_how its made_1Op Discovery Channel loopt al weer enige tijd de populaire serie ‘How It’s Made’, het programma dat laat zien hoe de producten om ons heen tot stand komen. Van alledaagse gebruiksvoorwerpen, zoals leren portemonnees en hardloopschoenen, tot bijzondere artikelen als luxe zeilboten, sportwagens met houten frame en het ingewikkelde blaasinstrument de hoorn. Ook leuk is de productie van nepkaviaar gemaakt uit zeewier (gezonder en goedkoper!) en de vervaardiging van de zwarte doos in een vliegtuig – die in het echt dus gewoon oranje is.

Misschien heb jij je wel eens afgevraagd hoe zo’n bouwplaat van een vrachtwagen, van een vliegtuig of bijvoorbeeld van het Disney kasteel wordt gemaakt? Een aantal bouwplaat ontwerpers -over het algemeen hobbyisten-, geeft ons ons een kijkje in hun keuken.

paper model_disney_castle_1Zo vindt je op de website van The Disney Experience, die is gewijd aan -hoe kan het ook anders- alles dat met Disney te maken heeft, een overzichtelijk artikel ‘Designing a Paper Model’. Hierin beschijft de auteur Trader Sam hoe het ontwerp van zijn Sleeping Beauty Castle tot stand is gekomen.

 

 

paper model_Fundamentals of paper model Design_ebook

Bouwplaat ontwerper Angel David Guzmán, beter bekend als PixelOz, heeft het groter aangepakt. Hij heeft er een meer dan 200 pagina’s tellend e-book ‘Fundamentals of paper model Design’ over geschreven. In het boek vindt je heel veel praktische informatie over het ontwerpen van 3-D modellen, het omzetten van 3-D modellen naar 2-D bouwplaten, een overzicht van de beschikbare software tools (gratis en commerciële) en veel details over het gebruik van m.n. 3-D software programma Blender. Absoluut een aanrader als je wilt beginnen met het ontwerpen van bouwplaten middels 3-D software.

 

papercruiserBovenstaande artikelen gaan met name over het ontwerpen van bouwplaten. Maar hoe zet je zo’n bouwplaten nu in elkaar? Op de website papercruiser.com van Jesse Smith, vindt je een aantal time-lapse video’s, van het in elkaar zetten van bouwplaten.

 

Tenslotte vindt je op bouwplaatvanjeeigentruck.nl natuurlijk ook een groot aantal tips en tricks.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s